(Health-)conscious consumption, plant-based, craftmanship,… consumer behavior is constantly evolving.
That’s why over 10 years ago, we developed our own consumer research initiative called Taste Tomorrow. We track local and global consumer behaviors, attitudes and choices, using a combination of interviews and semantic AI technology. This allows us to keep track of the evolution of trends and reveal new ones in bakery, patisserie and chocolate.
Moreover, all the data we collect is supported by our global trend-spotting network, exhaustive sensorial research, and unique partnerships with researchers, flavor houses, and universities.
Explore the top bakery trends for 2025 with Taste Tomorrow's insights. Embrace local ingredients, cater to gut health, ride the sourdough wave and delight consumers with classic favorites.
Explore the top patisserie trends for 2025: tech-inspired creations, culinary fusion, perfect portion and tangy twist. Discover how these innovations, based on global consumer data from Taste Tomorrow, can transform your pastry business.
Explore the Taste Tomorrow hottest chocolate trends for 2025, including sustainable farming, plant-based options, power ingredients and nutritional balance. Perfect for chocolatiers and R&D professionals.
Do you want fresh insights about health, convenience, experience, digital and more to stimulate innovation in the field of bakery, patisserie and chocolate? Or do you want more information on our global consumer survey?
We are happy to help you! Fill in the contact form and we will reach out to you within the briefest delay.
Schokolade, Pistazien und Knafeh sind die angesagte Geschmackskombination für Leckereien. Machen Sie mit und servieren Sie selbst köstliche Kreationen mit einer besonderen Textur. Entdecken Sie unsere Tipps.
Entdecken Sie, wie Sie köstliche, ballaststoffreiche Backwaren herstellen, die die allgemeine Gesundheit fördern. Erfahren Sie mehr über die Vorteile von Ballaststoffen und unsere Lösungen.
Erfahren Sie, wie wir von Puratos Bäckereien dabei helfen können, den Zuckeranteil in Backwaren und Gebäck zu reduzieren und gleichzeitig den Geschmack zu bewahren. Entdecken Sie gesündere Alternativen.
Entdecken Sie, wie Puratos-Zutaten alltägliches Brot in ein Nährstoff-Kraftpaket verwandeln können. Erfahren Sie, wie unsere innovativen Lösungen Bäckern helfen, köstliche, ballaststoffreiche Produkte herzustellen, die die Darmgesundheit und das allgemeine Wohlbefinden unterstützen.
Entdecken Sie, wie Puratos-Zutaten Ihre Backwaren, Kuchen und Patisserie in nahrhafte Köstlichkeiten verwandeln können. Von Vollkorn-Kuchenmischungen bis hin zu darmgesundheitsfördernden Zutaten – erfahren Sie, wie Sie gesündere, genussvolle Produkte herstellen, die gesundheitsbewusste Verbraucher ansprechen.
Entdecken Sie die Umweltauswirkungen der Wahl veganer Zutaten. Da pflanzliche Lebensmittel immer beliebter werden, erfahren Sie, wie sie einen großen positiven Unterschied machen können.